Alla inlägg den 7 maj 2013

Av Adam Hjelte - 7 maj 2013 11:07

Tjena!

Här kommer några japanska helgdagar:

Januari, fira det nya året. Nyårshelgen är Japans viktigaste högtid.

Feburari, Nationens grundande. Helgdag för att fira nationen Japans tillkomst och reflektera över sin kärlek till landet.

Mars, Vårdagjämningen, en helgdag för att uppmärksamma naturen och allt levande.

April,  Shöva-dagen. Detta är en ganska ny helgdag som infördes 2007 för att minnas Shöwa-perioden i Japans historia och var också den tidigare kejsaren Hirohitos födelsedag. Shöwa-dagen inleder Golden Week som innebär flera påföljande dagar av helgledighet.

September, Respekt för - de - äldre - dagen infördes 1966 för att respektera samhällets äldre och fira ett långt liv.


Den japnska skolan är mycket strikt, mycket striktare om man jämför med den svenska skolan. I japan inriktar sig de flesta skolarna  starkt mot matematik och naturvetenskap. Man har även andra obligatoriska ämnen som japanska. Konst och musik är också något som uppskattas mycket här i japan. Många människor som pluggat i japan och sedan återvänder till den svenska skolan beskriver att det inte är någon press alls i Sverige, ingen ordning och att det nästan känns som en fritidsaktivitet. Ett exempel på skillnaden är att i japan har man tex 7 st 45 min lektioner varje dag. I Sverige går vi i skolan 178 dagar och i Japan går man hela 243 dagar och även här ser man en stor skillnad på kraven. Jag personligen tycker att det låter överdrivet mycket med så långa och så många skoldagar. Men samtidigt utvecklas deras land bättre om de pressar och lär ut barnen kunskap på hög nivå, men jag vet inte vad eleverna tycker om kraven. Men om inte kraven var så höga hade kanske inte japan varit ett så framgångsrikt land om några år. Sveirige påstås ju från folk i japan vara en lekstuga men ändå är Sverige ett framgångsrikt land med hög levnadsstanfard och välfärd. Men detta har inte bara med utbildning att göra utan att vi i Sverige har goda natur tillgångar. Men jag som inte har upplevt den japanska skolan tycker att den svenska skolan är bra. Den är nyttig och rolig samtidigt som man har lite press på sig.



Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards